Рецепти
Компир салата со пченка и кисели краставички Ана Ѓорова

Лесна и вкусна салата која е одлична идеја за во секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(5-6 )

Пченка(450 Грама)

Кисели краставички(5-6 )

Мајонез(200 Грама)

Павлака(1 Пакување)

Сирење(50 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот се вари со лушпа, а потоа се лупи и се ренда со крупно ренде.
  2. Пченката се вари во солена вода, а киселите краставички ситно се сечкаат.
  3. Мајонезот и павлаката се мешаат и се посолуваат.
  4. Во соодветен сад се става ред компир, а врз нив две лажици од сосот со мајонез и павлака. Со лажицата малку се притиска за да се пополни просторот меѓу компирите. Се посипува со варената пченка и се краставичките.
  5. Постапката се повторува сè додека има фил. Последниот слој треба да биде компирот покриен со мајонез и павлака. Над тоа се ренда сирење и се декорира по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: