Рецепти
Корејска чорба со тофу
Азиски рецепт за зачинета чорба од говедско месо и тофу сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Масло(1 Супена лажица)
Млад кромид(4 страка )
Лук(4 Чешниња)
Говедско месо(170 Грама)
Шитаке печурки(225 Грама)
Соја сос(1 Супена лажица)
Пилешка супа(или говедска 4-5 Чаши)
Црвен пипер(1-4 Кафени лажици)
Соино сирење (Тофу)(300-400 Грама)
Јајце(1-2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во тенџере на умерен оган загрејте лажица масло, па додајте го белиот дел од исечканиот млад кромид (може и стар кромид) и пропржете го со мешање.
- Говедското месо исечете го на тенки парчиња и ставете го да се пропржи со кромидот додека добие златнокафена боја.
- Додајте ги сечканите печурки и лук, зачинете со сол и бибер и пржете уште неколку минути.
- Додајте ја супата и соја сосот и зовријте ја.
- Зачинете со црвен пипер (подобро со паста од црвен пипер) и додајте го тофу сирењето, исечено на коцки, па варете ја чорбата на тивок оган покриена со капак околу 10-15 минути.
- Потоа тргнете го тенџерето од оган, скршете 1-2 јајца во чорбата и полека промешајте.
- Послужете ја чорбата гарнинана со зелените парчиња исечкан свеж млад кромид.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во