Рецепти
Корејска чорба со тофу Ана Ѓорова

Азиски рецепт за зачинета чорба од говедско месо и тофу сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(1 Супена лажица)

Млад кромид(4 страка )

Лук(4 Чешниња)

Говедско месо(170 Грама)

Шитаке печурки(225 Грама)

Соја сос(1 Супена лажица)

Пилешка супа(или говедска 4-5 Чаши)

Црвен пипер(1-4 Кафени лажици)

Соино сирење (Тофу)(300-400 Грама)

Јајце(1-2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган загрејте лажица масло, па додајте го белиот дел од исечканиот млад кромид (може и стар кромид) и пропржете го со мешање.
  2. Говедското месо исечете го на тенки парчиња и ставете го да се пропржи со кромидот додека добие златнокафена боја.
  3. Додајте ги сечканите печурки и лук, зачинете со сол и бибер и пржете уште неколку минути.
  4. Додајте ја супата и соја сосот и зовријте ја.
  5. Зачинете со црвен пипер (подобро со паста од црвен пипер) и додајте го тофу сирењето, исечено на коцки, па варете ја чорбата на тивок оган покриена со капак околу 10-15 минути.
  6. Потоа тргнете го тенџерето од оган, скршете 1-2 јајца во чорбата и полека промешајте.
  7. Послужете ја чорбата гарнинана со зелените парчиња исечкан свеж млад кромид.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: