Рецепти
Коцки од костени Ана Ѓорова

Непечен и неодолив десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Чоколадо во прав(130 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Слатка павлака(150 Грама)

Рум(30 Милилитри)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад на пареа ставете ги румот, слатката павлака, маргаринот, шеќерот во прав и чоколадото во прав. Мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  2. Тргнете го садот од оган, додајте ги костените (претходно варени, лупени и мелени или исечкани) и повторно измешајте со лажица.
  3. Смесата ставете ја во правоаголен калап обложен со проѕирна хартија и ставете во фрижидер колачот да се стврдне. Најмалку 12 часа.
  4. Потоа наросете го со какао, исечете го на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: