Рецепти
Коцки од костени Ана Ѓорова

Непечен и неодолив десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Чоколадо во прав(130 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Слатка павлака(150 Грама)

Рум(30 Милилитри)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад на пареа ставете ги румот, слатката павлака, маргаринот, шеќерот во прав и чоколадото во прав. Мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  2. Тргнете го садот од оган, додајте ги костените (претходно варени, лупени и мелени или исечкани) и повторно измешајте со лажица.
  3. Смесата ставете ја во правоаголен калап обложен со проѕирна хартија и ставете во фрижидер колачот да се стврдне. Најмалку 12 часа.
  4. Потоа наросете го со какао, исечете го на коцки и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: