Рецепти
Коцки од костени
Непечен и неодолив десерт што се топи во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Костен(500 Грама)
Чоколадо во прав(130 Грама)
Шеќер во прав(50 Грама)
Маргарин(100 Грама)
Слатка павлака(150 Грама)
Рум(30 Милилитри)
Какао(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во сад на пареа ставете ги румот, слатката павлака, маргаринот, шеќерот во прав и чоколадото во прав. Мешајте со лажица додека смесата се соедини.
- Тргнете го садот од оган, додајте ги костените (претходно варени, лупени и мелени или исечкани) и повторно измешајте со лажица.
- Смесата ставете ја во правоаголен калап обложен со проѕирна хартија и ставете во фрижидер колачот да се стврдне. Најмалку 12 часа.
- Потоа наросете го со какао, исечете го на коцки и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во