Рецепти
Коцки од костени Ана Ѓорова

Непечен и неодолив десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Чоколадо во прав(130 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Слатка павлака(150 Грама)

Рум(30 Милилитри)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад на пареа ставете ги румот, слатката павлака, маргаринот, шеќерот во прав и чоколадото во прав. Мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  2. Тргнете го садот од оган, додајте ги костените (претходно варени, лупени и мелени или исечкани) и повторно измешајте со лажица.
  3. Смесата ставете ја во правоаголен калап обложен со проѕирна хартија и ставете во фрижидер колачот да се стврдне. Најмалку 12 часа.
  4. Потоа наросете го со какао, исечете го на коцки и послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: