Рецепти
Крем салата од ориз и кисели краставички Ана Ѓорова

Вкусна салата која е одлична за слави, родендени и слични пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Кисели краставички(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Мортадела(200 Грама)

Кисела павлака(150 Грама)

Мајонез

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот измијте го и ставете го да се вари во тенџере со солена вода.
  2. Откако ќе се свари оризот, тргнете го тенџерето од оган, ставете го под млаз ладна вода и измијте го, а потоа исцедете го од водата.
  3. Откако оризот ќе се излади, го ставаме во длабок сад и ги додаваме ситно сечканите краставички, мортаделата и сирењето, па мешаме со лажица.
  4. Во смесата додајте ја киселата павлака и неколку лажици мајонез по вкус.
  5. Салатата убаво измешајте ја и сервирајте ја во чинија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: