Рецепти
Крем салата со компири Ана Ѓорова

Оваа салата може да се приготвува преку целата година. Многу е вкусна и освежителна, а може да се послужи како предјадење или мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Шунка(200 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Павлака(200 Милилитри)

Мајонез(5 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирите ги вариме цели, а потоа ги лупиме и во еден длабок сад ги рендаме на крупната страна од рендето.
  2. Кромидот го чистиме, го сечкаме ситно, па го додаваме кај компирите.
  3. Китката магдонос ја чистиме, ја миеме, ситно ја сечкаме и ја додаваме во садот.
  4. Шунката ја сечкаме на ситни коцки како за руска салата, па ја додаваме во садот со компирите.
  5. Ги промешуваме состојките, посолуваме и потоа ги додаваме павлаката и мајонезот.
  6. Повторно убаво мешаме, па салатата ја ставаме во чинија и декорираме по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: