Рецепти
Крем супа од костени
Направете промена и обидете се да подготвите поинакво предјадење од обично. Костенот ѝ дава одличен вкус на супата, а павлаката освежителна арома.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Костен(500 Грама)
Бистра зеленчукова супа(1 Литар)
Слатка павлака(1 Чаша)
Шеќер(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Костените сварете ги, излупете ги и ставете ги во половина од супата од зеленчук да се варат на тивко околу 45 минути.
- Потоа костените исцедете ги, сомелете ги и додајте ја останатата супа, павлаката, солта, биберот и шеќерот.
- Повторно ставете ја да се вари кратко време на тивок оган со постојано мешање за да не загори.
- Супата послужете ја топла и декорирајте ја со парчиња костени и зеленчук.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во