Рецепти
Крем супа од костени Ана Ѓорова

Направете промена и обидете се да подготвите поинакво предјадење од обично. Костенот ѝ дава одличен вкус на супата, а павлаката освежителна арома.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Слатка павлака(1 Чаша)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Костените сварете ги, излупете ги и ставете ги во половина од супата од зеленчук да се варат на тивко околу 45 минути.
  2. Потоа костените исцедете ги, сомелете ги и додајте ја останатата супа, павлаката, солта, биберот и шеќерот.
  3. Повторно ставете ја да се вари кратко време на тивок оган со постојано мешање за да не загори.
  4. Супата послужете ја топла и декорирајте ја со парчиња костени и зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: