Рецепти
Крем супа од костени Ана Ѓорова

Направете промена и обидете се да подготвите поинакво предјадење од обично. Костенот ѝ дава одличен вкус на супата, а павлаката освежителна арома.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Слатка павлака(1 Чаша)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Костените сварете ги, излупете ги и ставете ги во половина од супата од зеленчук да се варат на тивко околу 45 минути.
  2. Потоа костените исцедете ги, сомелете ги и додајте ја останатата супа, павлаката, солта, биберот и шеќерот.
  3. Повторно ставете ја да се вари кратко време на тивок оган со постојано мешање за да не загори.
  4. Супата послужете ја топла и декорирајте ја со парчиња костени и зеленчук.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: