Рецепти
Крем супа од печурки Ана Ристеска

Богата супа од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Брашно(30 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Коцка за супа-бујон(1 Литар)

Сол

Бибер

Жолчка од јајце(1 )

Кисела павлака(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Печурките исечете ги на тенки листови. Од маргарин и од брашно направете запршка, додајте млеко и постојано мешајќи варете ги на тивок оган додека не се изедначи смесата.
  2. Залејте ги со супата, додајте ги подготвените печурки, посослете ги и варете ги 15 минути. Ставете бибер по желба.
  3. Во посебен сад разматете ги жолчката и киселата павлака, па смешајте ги со супата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: