Рецепти
Кремасти коцки со праски Ана Ристеска

Поинаков начин на пита од праски со кремаст фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 3/4 Чаши)

Шеќер(3 1/2 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Путер(1 1/2 Чаша)

Јајце(4 )

Кисела павлака(1 Чаша)

Праска(900 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C. Тавче за печење премачкајте го со масло и тргнете го настрана.
  2. Во сад ставете 3 чаши брашно, 1 1/2 чаша шеќер, 1/4 лажичка сол и убаво промешајте.
  3. Постепено додавајте ги парчињата путер и матете со електричен миксер додека не се соединат.
  4. Една и пол чаша од смесата трнете ја настрана, а останатиот дел ставете го во тавчето за печење и рамномерно притиснете го со прсти. Печете го тестото 12-15 минути, а потоа извадете го оставете го да се олади 10 минути.
  5. Во голем сад со миксер изматете ги јајцата и 2 чаши шеќер. Додајте ја павлаката, 3/4 чаша брашно и прстофат сол. Додајте ги и исечканите праски.
  6. Оваа смесата ставете ја врз тестото и рамномерно распоредете ја. Смесата што не ја испековте и ја тргнавте настрана сега поросете ја врз филот и печете околу 45-50 минути.
  7. Кога ќе се испече оставете да се олади 1 час и послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: