Рецепти
Кремасто рижото со тиквички Ана Ѓорова

Летен оброк за љубителите на оризот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Тиквичка(3 )

Кромид(1 Главица)

Бистра зеленчукова супа(800 Милилитри)

Крем сирење(80 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките измијте ги и исушете ги, па исечете ги на коцкички и посолете ги.
  2. Во тенџере загрејте масло и пропржете го кромидот.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги тиквичките и пржете ги неколку минути и тие да омекнат.
  4. Потоа додајте го оризот. Мешајте го и пржете го да стане проѕирен.
  5. Откако убаво ќе пропржите, додајте го белото вино.
  6. Налејте ја зеленчуковата супа и гответе го оризот додека течноста испари.
  7. Во тенџерето со готовото рижото измешајте крем сирење и послужете го веднаш. Наросете одозгора бибер по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: