Рецепти
Кремасто рижото со тиквички Ана Ѓорова

Летен оброк за љубителите на оризот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Тиквичка(3 )

Кромид(1 Главица)

Бистра зеленчукова супа(800 Милилитри)

Крем сирење(80 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките измијте ги и исушете ги, па исечете ги на коцкички и посолете ги.
  2. Во тенџере загрејте масло и пропржете го кромидот.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги тиквичките и пржете ги неколку минути и тие да омекнат.
  4. Потоа додајте го оризот. Мешајте го и пржете го да стане проѕирен.
  5. Откако убаво ќе пропржите, додајте го белото вино.
  6. Налејте ја зеленчуковата супа и гответе го оризот додека течноста испари.
  7. Во тенџерето со готовото рижото измешајте крем сирење и послужете го веднаш. Наросете одозгора бибер по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: