Рецепти
Крофни ( Pączki ) Ана Ристеска

Лесни полски крофнички со мармалад

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Жолчка од јајце(1 )

Јајце(1 )

Квасец(1 и пол Пакување)

Сол

Шеќер(4 Кафени лажици)

Масло(1 Чаша)

Млеко(400 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за  помалку од 60 минути

  1. Се замесува тестото и се остава да расте тестото.
  2. Кога ќе порасне тестото се става на маса со брашно и се сука дебела кора.
  3. Земаме чаша мала или средна и од тестото правиме кругови.
  4. На средина од тестото се става мармалад се поклопува со друг круг на тесто ( друго парче )
  5. Го оставаме уште да порасне.
  6. Се пржи во големо тенџере со маст или зејтин.
  7. На крај од двете страни се посипува со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: