Рецепти
Крофни ( Pączki ) Ана Ристеска

Лесни полски крофнички со мармалад

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Жолчка од јајце(1 )

Јајце(1 )

Квасец(1 и пол Пакување)

Сол

Шеќер(4 Кафени лажици)

Масло(1 Чаша)

Млеко(400 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за  помалку од 60 минути

  1. Се замесува тестото и се остава да расте тестото.
  2. Кога ќе порасне тестото се става на маса со брашно и се сука дебела кора.
  3. Земаме чаша мала или средна и од тестото правиме кругови.
  4. На средина од тестото се става мармалад се поклопува со друг круг на тесто ( друго парче )
  5. Го оставаме уште да порасне.
  6. Се пржи во големо тенџере со маст или зејтин.
  7. На крај од двете страни се посипува со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: