Рецепти
Крофни со цимет Ана Ѓорова

Вкусни крофнички со арома на цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(250 Милилитри)

Путер(60 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Брашно(125 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сол(малку )

Јајце(4 )

Масло

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Цимет(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во еден сад на оган измешајте ги водата, путерот и шеќерот и мешајте додека не се растопат. Не оставајте да зоврие смесата.
  2. Измешајте ги брашното, печивото и солта во друг сад.
  3. Тргнете ја смесата од оган и во неа додајте ги сувите состојки. Мешајте додека да добиете фино тесто.
  4. Вратете ја смесата на оган додека да се згусне. Тргнете ја од оган и оставете ја да се олади.
  5. Потоа во оладената смеса со постојано матење додавајте ги јајцата.
  6. Загрејте го маслото во фритеза на 150 степени. Во неа ставајте по 1 лажица од смесата и пржете крофни. Кога ќе заруменат, извадете ги и ставете ги врз салфетка.
  7. Посипете ги готовите крофни со мешавина од шеќер во прав и цимет и сервирајте ги.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: