Рецепти
Крокети од јајца Ана Ѓорова

Крцкави крокети од јајца и кромид како одлично предјадење. Може да ги послужите со сос по желба или со свежа салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(3 Децилитри)

Брашно(100 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Презла(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган се варат 6 јајца. Варените жолчки се пасираат, а белките се сечкаат.
  2. Млекото се става на оган да зоврие, а кога ќе зоврие се додаваат брашното и маслото.
  3. Се промешува, се трга настрана да се олади и потоа се додава ситно сечкан или подобро изблендиран кромид, сол, бибер и пасираните јајца.
  4. Добро се промешува, па од смесата со дланките се формираат мали крокети, се валкаат во јајца и презла и се пржат во тава на врело масло.
  5. Послужете ги топли со свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: