Рецепти
Крокети од јајца Ана Ѓорова

Крцкави крокети од јајца и кромид како одлично предјадење. Може да ги послужите со сос по желба или со свежа салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(3 Децилитри)

Брашно(100 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Презла(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган се варат 6 јајца. Варените жолчки се пасираат, а белките се сечкаат.
  2. Млекото се става на оган да зоврие, а кога ќе зоврие се додаваат брашното и маслото.
  3. Се промешува, се трга настрана да се олади и потоа се додава ситно сечкан или подобро изблендиран кромид, сол, бибер и пасираните јајца.
  4. Добро се промешува, па од смесата со дланките се формираат мали крокети, се валкаат во јајца и презла и се пржат во тава на врело масло.
  5. Послужете ги топли со свежа салата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: