Рецепти
Крокети со праз Ана Ѓорова

Лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 страк )

Лебни трошки(200 Грама)

Рендан кашкавал(70 Грама)

Јајце(2 )

Ориз(500 Грама)

Мортадела(150 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Празот исечкајте го ситно и измешајте го во садот со оризот (претходно сварен и исцеден).
  2. Додајте ги исечканата мортадела и ренданиот кашкавал, зачинете со сол, бибер и додајте 1 јајце.
  3. Сето тоа убаво измешајте го и со раце замесете смеса и формирајте ги крокетите.
  4. Крокетите прво валкајте ги во 1 изматено јајце, па во лебни трошки и пржете ги во поголема количина масло во тава на оган.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: