Рецепти
Крцкав пилешки сендвич Ана Ѓорова

Богат сендвич со пилешко месо, копар, домати – одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Пилешки гради(4 Парчиња)

Домат(4 )

Путер(100 Грама)

Магдонос

Жалфија

Копар

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тава стопете путер и пропржете го пилешкото месо додека не зарумени. Зачинете со малку жалфија, сол и бибер. Додајте и ситно сечкан магдонос, излупени домати без семки и малку копар.
  2. Решетката за скара намастете ја и потпечете ги парчињата леб.
  3. Во лебот ставете го месото и од преливот во кој се пржеше, поклопете го со друго парче леб, а потоа печете го сендвичот во загреана рерна на 200°C, околу 20-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: