Рецепти
Крцкав пилешки сендвич Ана Ѓорова

Богат сендвич со пилешко месо, копар, домати – одлична идеја за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Пилешки гради(4 Парчиња)

Домат(4 )

Путер(100 Грама)

Магдонос

Жалфија

Копар

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тава стопете путер и пропржете го пилешкото месо додека не зарумени. Зачинете со малку жалфија, сол и бибер. Додајте и ситно сечкан магдонос, излупени домати без семки и малку копар.
  2. Решетката за скара намастете ја и потпечете ги парчињата леб.
  3. Во лебот ставете го месото и од преливот во кој се пржеше, поклопете го со друго парче леб, а потоа печете го сендвичот во загреана рерна на 200°C, околу 20-тина минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: