Рецепти
Куглоф со три фила
Вкусен куглов колач со два вида џем и афион кој сигурно ќе ви се допадне
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1/2 Килограм)
Млеко(250 Милилитри)
Кисело млеко(50 Милилитри)
Масло(1/2 Чаша)
Квасец(1/2 коцка )
Шеќер(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Во подлабок сад се замесува тесто од наведените состојки и се остава да стаса 40 минути.
- Откако ќе стата тестото се размесува и потоа се дели на три еднакви дела.
- Од сите парчиња се расукуваат кори и тие се премачкуваат на следниот начин. Првата со џем од кајсии, втората со џем од јагоди и третата со мелен афион измешан со малку шеќер.
- Секој дел посебно се завиткува во ролат и потоа ролатите се редат во подмачкан калап за куглов.
- Се остава кугловот да стаса околу 15 минути, потоа се става во рерна да се пече на 180 степени околу 50 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во