Рецепти
Ладен колач со крцкави ф’стаци Ана Ристеска

Лесен чоколаден мус, одчичен десерт за сите љубители на чоколадо и Нутела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(300 Грама)

Белка од јајце(3 )

Шеќер(130 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

Ф‘стаци(50 Грама)

Какао

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути + 4 часа ладење

  1. Ставете 80 г шеќер во еден сад, додајте 1 дл вода и оставете да зоврие.
  2. Потоа верете го шеќерот уште 3-4 минути, мешајќи го.
  3. Изматете ги белките со малку сол во цврст снег, па додајте го врелиот шербет и мешајте се додека не стане проѕирен.
  4. Потоа додајте ја нутелата, па садот ставете го во поголем сад со ладна вода, за да се олади кремот.
  5. Додајте го румот, мешајте го и сипете го кремот во тава, прекриена со фолија.
  6. Оставете го во фрижидер 4 часа.
  7. Ставете ги ‘фстаците 30 секунди во врела вода, оставете ги да се оладат, па излупете ги.
  8. Растопете го останатиот шеќер, па кога ќе зарумени, додајте ги ‘фстаците.
  9. Префрлете ги врз рамна површина за да се оладат во еден изедначен слој.
  10. Извадете ја тавата од фрижидер, префрлете го колачот во чинија и посипете го со какаото и со искршените ‘фстаци.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: