Рецепти
Ладен колач со крцкави ф’стаци Ана Ристеска

Лесен чоколаден мус, одчичен десерт за сите љубители на чоколадо и Нутела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(300 Грама)

Белка од јајце(3 )

Шеќер(130 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

Ф‘стаци(50 Грама)

Какао

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути + 4 часа ладење

  1. Ставете 80 г шеќер во еден сад, додајте 1 дл вода и оставете да зоврие.
  2. Потоа верете го шеќерот уште 3-4 минути, мешајќи го.
  3. Изматете ги белките со малку сол во цврст снег, па додајте го врелиот шербет и мешајте се додека не стане проѕирен.
  4. Потоа додајте ја нутелата, па садот ставете го во поголем сад со ладна вода, за да се олади кремот.
  5. Додајте го румот, мешајте го и сипете го кремот во тава, прекриена со фолија.
  6. Оставете го во фрижидер 4 часа.
  7. Ставете ги ‘фстаците 30 секунди во врела вода, оставете ги да се оладат, па излупете ги.
  8. Растопете го останатиот шеќер, па кога ќе зарумени, додајте ги ‘фстаците.
  9. Префрлете ги врз рамна површина за да се оладат во еден изедначен слој.
  10. Извадете ја тавата од фрижидер, префрлете го колачот во чинија и посипете го со какаото и со искршените ‘фстаци.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: