Рецепти
Ладен пудинг од чиа семе и јапонско јаболко Ана Ѓорова

Раскошен рецепт за појадок кој ветува добра енергија и многу витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Кокосово млеко(1 Пакување)

Чиа семе(6 Супени лажици)

Лешник(50 Грама)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Јапонските јаболки излупете ги, испасирајте ги со вилушка и измешајте ги со циметот.
  2. Во чинија помешајте го кокосовото млеко и чиа семињата и засладете по желба.
  3. Теглата наполнете ја со мешавината од чиа семињата и прекријте со смесата од јапонското јаболко и наросете сечкани или дробени лешници.
  4. Затворете со капак и оставете го во фрижидер еден час за да ви се олади (но и не мора).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: