Рецепти
Ладен пудинг од чиа семе и јапонско јаболко Ана Ѓорова

Раскошен рецепт за појадок кој ветува добра енергија и многу витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Кокосово млеко(1 Пакување)

Чиа семе(6 Супени лажици)

Лешник(50 Грама)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Јапонските јаболки излупете ги, испасирајте ги со вилушка и измешајте ги со циметот.
  2. Во чинија помешајте го кокосовото млеко и чиа семињата и засладете по желба.
  3. Теглата наполнете ја со мешавината од чиа семињата и прекријте со смесата од јапонското јаболко и наросете сечкани или дробени лешници.
  4. Затворете со капак и оставете го во фрижидер еден час за да ви се олади (но и не мора).
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: