Рецепти
Ладна супа – Окрошка Ана Ѓорова

Стар традиционален рецепт за супа со руско потекло која се служи ладна и со коцки мраз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1/2 Килограм)

Павлака(1/8 Килограм)

Јајце(2 )

Краставица(2 )

Црн лук(2 Чешниња)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Копар(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 30 минути

  1. Сварете 1/2 килограм говедско или телешко месо. Кога убаво ќе се олади, исечете го на еднакви ситни парчиња.
  2. Сварете 2 јајца и исечете ги на ситни парчиња. Исечете 2 свежи краставици и 1 црн лук на ситно и сè ова заедно со исечканото месо ставете го во еден сад, промешајте и додајте сол и бибер по желба.
  3. Павлаката и квасецот измешајте ги и додајте ги во смесата, убаво промешајте и додајте копар по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: