Рецепти
Ладна супа – Окрошка
Стар традиционален рецепт за супа со руско потекло која се служи ладна и со коцки мраз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(1/2 Килограм)
Павлака(1/8 Килограм)
Јајце(2 )
Краставица(2 )
Црн лук(2 Чешниња)
Бибер(1 Прстофат)
Сол(1 Прстофат)
Копар(1 Шака)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт потребни се помалку од 30 минути
- Сварете 1/2 килограм говедско или телешко месо. Кога убаво ќе се олади, исечете го на еднакви ситни парчиња.
- Сварете 2 јајца и исечете ги на ситни парчиња. Исечете 2 свежи краставици и 1 црн лук на ситно и сè ова заедно со исечканото месо ставете го во еден сад, промешајте и додајте сол и бибер по желба.
- Павлаката и квасецот измешајте ги и додајте ги во смесата, убаво промешајте и додајте копар по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во