Рецепти
Ладна супа – Окрошка Ана Ѓорова

Стар традиционален рецепт за супа со руско потекло која се служи ладна и со коцки мраз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1/2 Килограм)

Павлака(1/8 Килограм)

Јајце(2 )

Краставица(2 )

Црн лук(2 Чешниња)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Копар(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 30 минути

  1. Сварете 1/2 килограм говедско или телешко месо. Кога убаво ќе се олади, исечете го на еднакви ситни парчиња.
  2. Сварете 2 јајца и исечете ги на ситни парчиња. Исечете 2 свежи краставици и 1 црн лук на ситно и сè ова заедно со исечканото месо ставете го во еден сад, промешајте и додајте сол и бибер по желба.
  3. Павлаката и квасецот измешајте ги и додајте ги во смесата, убаво промешајте и додајте копар по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: