Рецепти
Лава торта од лимон Ана Ристеска

Кревка торта со крцкави краеви и совршен крем од бело чоколадо и лимон во внатрешноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело чоколадо(226 Грама)

Несолен путер(8 Супени лажици)

Шеќер во прав(1 1/2 Чаша)

Јајце(3 )

Жолчка од јајце(3 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(2 )

Брашно(1/2 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 218°C. Калапчињата за мафини премачкајте ги со путер и тргнете ги настрана.
  2. Во сад ставете ги чоколадото и путерот и стопете ги во микробранова печка.
  3. Откога ќе се стопат, додајте ги шеќерот, јајцата, жолчките, лимонот и кората од лимон и мешајте додека не се убаво соединети.
  4. Потоа додајте ги и брашното и солта и промешајте. Внимавајте да не претерате со мешањето.
  5. Смесата ставете ја во калапчињата за мафини и печете 15-17 минути.
  6. Извадете ги од рерна, превртете ги и послужете ги со топка сладолед или крем шлаг и овошје.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: