Рецепти
Лазањи со спанаќ и бешамел сос Ана Ѓорова

Вкусна, бешамел-лазања во вегетаријанска варијанта со фил од спанаќ и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Спанаќот се мие добро и се обарува, па се сечка и се меша со изренданото сирење, павлаката и зачините.
  2. Подгответе го бешамел сосот: во тава се топи путерот и се пропржува брашното многу кратко и со постојано мешање. Се додава млеко и се готви на умерена температура додека смесата се згусне. Се додаваат сол, бибер и морко оревче по желба.
  3. Во огноотпорен сад се става масло, потоа бешамел сос, се реди ред лазањи, повторно се посипува со бешамел, се нанесува смесата со спанаќ, се ренда одозгора кашкавал и се додава пармезанот и останатите состојки по желба, се покрива со последен слој лазањи и се посипува со бешамел.
  4. Се пече во загреана рерна на 180°C, околу 45 минути покриено со фолија.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: