Рецепти
Лазањи со вино Ана Ѓорова

Готови лазањи со мелено месо, бешамел сос и бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1-2 Главици)

Лук(2-3 Чешниња)

Рендан морков(2-3 )

Мешано мелено месо(300 Грама)

Бело вино(1 Чаша)

Доматен сос(400 Милилитри)

Путер(1 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Млеко(500 Милилитри)

Рендан кашкавал(400 Грама)

Лазањи-готови(1 Пакување)

Морско оревче

Сол

Бибер

Суво оригано

Сув босилек

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот, лукот и морковите се пржат во загреано масло, па се додава меленото месо и продолжува да се пржи на тивок оган.
  2. Потоа се додаваат чаша бело вино и сосот од домати. Се зачинува и се пржи додека течноста испари и се добие нормална густина.
  3. За бешамел сосот се растопува путерот и се додава брашното или густинот. Се додава и млекото и откако ќе почне да врие, постојано се меша за да не се создадат грутчиња.
  4. На крај во сосот се додава ренданиот кашкавал, се трга од оган и се зачинува со морско оревче.
  5. Во врела вода со малку сол се става дел од лазањите. Откако ќе омекнат, се редат на тава за печење.
  6. Се реди ред лазањи, па се става од сосот со месо, па од бешамел сосот и се повторува додека се потроши материјалот. На крај се завршува со бешамел сос.
  7. Лазањите се печат околу 45 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: