Рецепти
Лесен чоколаден колач
Десерт за љубителите на чоколадниот вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(3 Чаши)
Шеќер(2 Чаши)
Вода(млака 2 чаши )
Масло(2/3 Чаши)
Какао(2/3 Чаша)
Оцет(2 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Шлаг во прав(200 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Брашното се меша со шеќерот, какаото и со печивото.
- Се додаваат млаката вода, оцетот и маслото, па добро се соединува со лажица.
- Смесата се истура во подмачкан плех, посипан со брашно, и се пече во загреана рерна на 160 степени околу 30-40 минути.
- Во меѓувреме шлагот се мати со киселата вода, се додава крупно рендано црно чоколадо и се нанесува врз изладениот колач.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во