Рецепти
Лесен чоколаден колач Ана Ѓорова

Десерт за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Вода(млака 2 чаши )

Масло(2/3 Чаши)

Какао(2/3 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шлаг во прав(200 Грама)

Газирана вода

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното се меша со шеќерот, какаото и со печивото.
  2. Се додаваат млаката вода, оцетот и маслото, па добро се соединува со лажица.
  3. Смесата се истура во подмачкан плех, посипан со брашно, и се пече во загреана рерна на 160 степени околу 30-40 минути.
  4. Во меѓувреме шлагот се мати со киселата вода, се додава крупно рендано црно чоколадо и се нанесува врз изладениот колач.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: