Рецепти
Лесен чоколаден колач Ана Ѓорова

Десерт за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Вода(млака 2 чаши )

Масло(2/3 Чаши)

Какао(2/3 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шлаг во прав(200 Грама)

Газирана вода

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното се меша со шеќерот, какаото и со печивото.
  2. Се додаваат млаката вода, оцетот и маслото, па добро се соединува со лажица.
  3. Смесата се истура во подмачкан плех, посипан со брашно, и се пече во загреана рерна на 160 степени околу 30-40 минути.
  4. Во меѓувреме шлагот се мати со киселата вода, се додава крупно рендано црно чоколадо и се нанесува врз изладениот колач.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: