Рецепти
Лесен чоколаден колач Ана Ѓорова

Десерт за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Вода(млака 2 чаши )

Масло(2/3 Чаши)

Какао(2/3 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шлаг во прав(200 Грама)

Газирана вода

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Брашното се меша со шеќерот, какаото и со печивото.
  2. Се додаваат млаката вода, оцетот и маслото, па добро се соединува со лажица.
  3. Смесата се истура во подмачкан плех, посипан со брашно, и се пече во загреана рерна на 160 степени околу 30-40 минути.
  4. Во меѓувреме шлагот се мати со киселата вода, се додава крупно рендано црно чоколадо и се нанесува врз изладениот колач.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: