Рецепти
Лесни чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Чоколадно уживање што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Чоколадо од какао(за готвење 200 грама )

Какао(50 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Изрендајте го црното чоколадо на крупно.
  2. Во тенџере на оган растопете го путерот, додајте ја слатката павлака и непрекинато мешајќи со лажица, загрејте ја смесата до зовривање.
  3. Префрлете ја смесата во садот со чоколадото и мешајте со лажица да се соедини.
  4. Откако смесата ќе се излади на собна температура, ставете го садот во фрижидер.
  5. Садот извадете го од фрижидер и од смесата формирајте топчиња со големина на орев.
  6. Другото чоколадо за готвење растопете го во тенџере на оган заедно со 4 лажици масло.
  7. На виљушка ставете го првото топче, со лажица прелијте го со растопената чоколада и извалкајте го во какао.
  8. Постапката повторете ја со сите топчиња и послужете ги во хартиени корпички.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: