Рецепти
Лесни чоколадни тартуфи
Чоколадно уживање што се топи во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(200 Грама)
Путер(50 Грама)
Слатка павлака(100 Милилитри)
Чоколадо од какао(за готвење 200 грама )
Какао(50 Грама)
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Изрендајте го црното чоколадо на крупно.
- Во тенџере на оган растопете го путерот, додајте ја слатката павлака и непрекинато мешајќи со лажица, загрејте ја смесата до зовривање.
- Префрлете ја смесата во садот со чоколадото и мешајте со лажица да се соедини.
- Откако смесата ќе се излади на собна температура, ставете го садот во фрижидер.
- Садот извадете го од фрижидер и од смесата формирајте топчиња со големина на орев.
- Другото чоколадо за готвење растопете го во тенџере на оган заедно со 4 лажици масло.
- На виљушка ставете го првото топче, со лажица прелијте го со растопената чоколада и извалкајте го во какао.
- Постапката повторете ја со сите топчиња и послужете ги во хартиени корпички.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во