Рецепти
Лесни чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Чоколадно уживање што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Чоколадо од какао(за готвење 200 грама )

Какао(50 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Изрендајте го црното чоколадо на крупно.
  2. Во тенџере на оган растопете го путерот, додајте ја слатката павлака и непрекинато мешајќи со лажица, загрејте ја смесата до зовривање.
  3. Префрлете ја смесата во садот со чоколадото и мешајте со лажица да се соедини.
  4. Откако смесата ќе се излади на собна температура, ставете го садот во фрижидер.
  5. Садот извадете го од фрижидер и од смесата формирајте топчиња со големина на орев.
  6. Другото чоколадо за готвење растопете го во тенџере на оган заедно со 4 лажици масло.
  7. На виљушка ставете го првото топче, со лажица прелијте го со растопената чоколада и извалкајте го во какао.
  8. Постапката повторете ја со сите топчиња и послужете ги во хартиени корпички.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: