Рецепти
Ликер од чоколадо Ана Ѓорова

Домашен пијалак со Бренди и топено чоколадо за посебни пригоди со најблиските

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(8 )

Млеко(500 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Ванилин шеќер(3 Пакувања)

Бренди(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад додајте ги жолчките и шеќерот во прав и убаво изматете ги.
  2. Чоколадото заедно со малку млеко растопете го на тивок оган или на пареа, а потоа додајте го остатокот од млекото. Промешајте убаво и постепено додавајте ја смесата од жолчките.
  3. Вињакот додајте го во добиената смеса, а потоа и ванилиниот шеќер.
  4. Добиениот ликер оставете го да се олади добро, па претурете го во шише и ставете во фрижидер. Бидејќи по подготовката ликерот може да биде малку пенаст, најдобро е извесно време да отстои во фрижидер пред да послужите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: