Рецепти
Ликер од чоколадо Ана Ѓорова

Домашен пијалак со Бренди и топено чоколадо за посебни пригоди со најблиските

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(8 )

Млеко(500 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Ванилин шеќер(3 Пакувања)

Бренди(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад додајте ги жолчките и шеќерот во прав и убаво изматете ги.
  2. Чоколадото заедно со малку млеко растопете го на тивок оган или на пареа, а потоа додајте го остатокот од млекото. Промешајте убаво и постепено додавајте ја смесата од жолчките.
  3. Вињакот додајте го во добиената смеса, а потоа и ванилиниот шеќер.
  4. Добиениот ликер оставете го да се олади добро, па претурете го во шише и ставете во фрижидер. Бидејќи по подготовката ликерот може да биде малку пенаст, најдобро е извесно време да отстои во фрижидер пред да послужите.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: