Рецепти
Лимонада со лаванда Ана Ристеска

Вкусна, освежителна и необична лимонада

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимон(1 1/2 Чаша)

Шеќер(1 3/4 Чаша)

Кокосова вода(8 Чаши)

Вода(4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

Сируп од лаванда:

  1. Ставете ги шеќерот (2 чаши), водата (1 и пол чаша) и лавандата (3 супени лажици) во тавче. Кога ќе почне водата да врие, оставете ја уште 1 минута. Потоа тргнете го сирупот од оган, покријте го тенџерето и оставете да отстои 20 минути, а потоа исцедете го од лавандата. По желба додајте лилава боја за храна. Од кога сирупот ќе биде целосно изладен можете да го употребите за лимонадата.

Лимонада:

  1. Ставете го сокот од лимон, шеќерот, кокосовата вода и водата во блендер и блендирајте додека шеќерот не е делумно растопен.
  2. Додајте половина од сирупот од лаванда и повторно промешајте.
  3. Послужете ја лимонадата ладна.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: