Рецепти
Лимонада со лаванда Ана Ристеска

Вкусна, освежителна и необична лимонада

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимон(1 1/2 Чаша)

Шеќер(1 3/4 Чаша)

Кокосова вода(8 Чаши)

Вода(4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

Сируп од лаванда:

  1. Ставете ги шеќерот (2 чаши), водата (1 и пол чаша) и лавандата (3 супени лажици) во тавче. Кога ќе почне водата да врие, оставете ја уште 1 минута. Потоа тргнете го сирупот од оган, покријте го тенџерето и оставете да отстои 20 минути, а потоа исцедете го од лавандата. По желба додајте лилава боја за храна. Од кога сирупот ќе биде целосно изладен можете да го употребите за лимонадата.

Лимонада:

  1. Ставете го сокот од лимон, шеќерот, кокосовата вода и водата во блендер и блендирајте додека шеќерот не е делумно растопен.
  2. Додајте половина од сирупот од лаванда и повторно промешајте.
  3. Послужете ја лимонадата ладна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: