Рецепти
Лондонски штангли Ана Ѓорова

Оргиналниот англиски рецепт се прави со маст, но тој секако убаво и вкусно излегува и со путер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Путер(160 Грама)

Шеќер(310 Грама)

Мармалад од кајсии(100 Грама)

Ореви(190 Грама)

Црно чоколадо(1 Парче)

Белка од јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Се матат жолчките и шеќерот.
  2. Се додава путер, а потоа и брашно.
  3. Тестото се тенчи врз плех и се премачкува со мармалад од кајсии.
  4. Преку мармаладот се става фил кој се прави така што пенасто се матат белките со постепено додавање на шеќерот.
  5. Се додаваат 140 грама мелени ореви и растопено чоколадо.
  6. Преку филот се посипуваат 50 грама ситно сечкани ореви и растопено чоколадо.
  7. Преку филот се посипуваат останатите ситно сечкани ореви и пече на 180 степени.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: