Рецепти
Мачкино око Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за изработка а многу вкусен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Вода(топла 8 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванила во прав(1 Пакување)

Брашно(8 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Мелени ореви(7 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Шеќер(5 Супени лажици)

Пудинг од ванила(3 Пакувања)

Шеќер во прав(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. 5 јајца и 15 лажици шеќер се матат.
  2. Се додаваат 8 лажици топла вода, 1 пециво, 1 ванила, 8 лажици брашно, 2 лажици какао и 7 лажици мелени ореви.
  3. Се се меша и се става во тава обложена со хартија.
  4. Се пече на 250 степени – 20 минути.
  5. По печењето тестото се завиткува во влажна крпа.
  6. За филот, 1/2 литар млеко со 5 лажици шеќер и 3 пудинга од ванила се варат.
  7. Кога ќе се олади се додава кон предходно изматениот маргарин со 200 гр шеќер во прав.
  8. Филот се става врз кората на тортата и се ролува.
  9. Ролатот се поросува со шеќер во прав и се служи.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: