Рецепти
Мафини од банана и кокос Ана Ристеска

Лесни мафини за појадок кои се совршен спој на банана, кокос и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 1/2 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Путер(стопен 113 Грама)

Јајце(1 )

Млеко(1/4 чаша + 2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Зрела банана(1 згмечена )

Банана(исечкана 1/2 Чаша)

Сечкани ореви(1/2 Чаша)

Овесни снегулки(1/2 Чаша)

Кокосови снегулки(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени и калапчиња за мафини обложете ги со хартија за печење.
  2. Во сад ставете ги брашното, шеќерот, прашокот за печиво, сода бикарбоната и солта. Додајте го стопениот путер и промешајте со миксер. Потоа додајте го јајцето, млекото, ванилата и пасираната банана и добро промешајте. Додајте ги и оревите, исечканите банани, гранолата и кокосот.
  3. Калапите за мафини наполнете ги 3/4 со смесата, одозгора поросете кокос и печете ги 24-26 минути. Оставете ги да се оладат 10 минути и послужете ги.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: