Рецепти
Макарони со чадено месо
Едноставен ручек од запечени макарони кој ќе ви биде омилен
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(400 Грама)
Свински врат(чаден 200 Грама)
Кашкавал(10 ленти )
Јајце(4 )
Кисела павлака(200 Милилитри)
Фета сирење(200 Грама)
Млеко(400 Милилитри)
Вегета(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Во тенџере со зовриена вода на оган додаваме масло и вегета. Во водата ги вариме макароните и ги цедиме во цедалка.
- Во длабок сад ги ставаме фета сирењето и го ситниме со жица. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Потоа ги додаваме киселата павлака и млекото и мешаме со жицата.
- Откако преливот ќе се соедини посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
- Во огноотпорен сад намрсен со масло ставаме половина од макароните.
- Чаденото месо го сечкаме на коцки и го додаваме во садот.
- Редиме половина од лентите кашкавал и прекриваме со преостанатите макарони.
- Преливаме со мешавината од јајца, млеко, сирење, павлака и ги додаваме преостанатите ленти кашкавал. Садот го затвараме со алуминиумска фолија и го стваме во рерна.
- Печеме 30 минути на 200 степени, го вадиме од рерна и ја отвараме фолијата.
- Од макароните со чадено месо ставаме на чинија за сервирање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во