Рецепти
Макарони со чадено месо Ана Ристеска

Едноставен ручек од запечени макарони кој ќе ви биде омилен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Свински врат(чаден 200 Грама)

Кашкавал(10 ленти )

Јајце(4 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Фета сирење(200 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Вегета(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган додаваме масло и вегета. Во водата ги вариме макароните и ги цедиме во цедалка.
  2. Во длабок сад ги ставаме фета сирењето и го ситниме со жица. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Потоа ги додаваме киселата павлака и млекото и мешаме со жицата.
  3. Откако преливот ќе се соедини посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
  4. Во огноотпорен сад намрсен со масло ставаме половина од макароните.
  5. Чаденото месо го сечкаме на коцки и го додаваме во садот.
  6. Редиме половина од лентите кашкавал и прекриваме со преостанатите макарони.
  7. Преливаме со мешавината од јајца, млеко, сирење, павлака и ги додаваме преостанатите ленти кашкавал. Садот го затвараме со алуминиумска фолија и го стваме во рерна.
  8. Печеме 30 минути на 200 степени, го вадиме од рерна и ја отвараме фолијата.
  9. Од макароните со чадено месо ставаме на чинија за сервирање.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: