Рецепти
Макарони со тиква и пршута Ана Ѓорова

Овој рецепт оди одлично со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ја тиквата и пресечете ја на коцкички, а дивиот лук и младиот кромид исечкајте ги многу ситно. Пршутата исечете ја на ленти и измешајте ја во чинија со дивиот лук.
  2. Пропржете го кромидот во тава со масло, а откако малку ќе се пропржи додајте ја тиквата и пржете 2-3 минути со мешање. Посолете и наросете бибер по вкус.
  3. Во тавата налејте малку топла вода и гответе ја тиквата 5-6 минути додека омекне.
  4.  Во меѓувреме сварете ги макароните според упатството, па потоа измешајте ја во тавата со тиквата и кромидот и гответе кратко.
  5. На крајот послужете во чинија и наросете со рендан пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: