Рецепти
Макарони со тиква и пршута Ана Ѓорова

Овој рецепт оди одлично со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ја тиквата и пресечете ја на коцкички, а дивиот лук и младиот кромид исечкајте ги многу ситно. Пршутата исечете ја на ленти и измешајте ја во чинија со дивиот лук.
  2. Пропржете го кромидот во тава со масло, а откако малку ќе се пропржи додајте ја тиквата и пржете 2-3 минути со мешање. Посолете и наросете бибер по вкус.
  3. Во тавата налејте малку топла вода и гответе ја тиквата 5-6 минути додека омекне.
  4.  Во меѓувреме сварете ги макароните според упатството, па потоа измешајте ја во тавата со тиквата и кромидот и гответе кратко.
  5. На крајот послужете во чинија и наросете со рендан пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: