Рецепти
Македонско макало Ана Ѓорова

Едноставен и вкусен рецепт кој може да го послужите како топло и како ладно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(6 )

Сува везена црвена пиперка(20 )

Лук(2 Чешниња)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Компирите и пиперките убаво се мијат, па се ставаат да се сварат и да омекнат.
  2. Пиперките се сечат на половина по должина и им се отстрануваат семките да остане само месестиот дел од пиперката (може со лажиче).
  3. Во аван се ставаат солта и лукот и убаво се толчат.
  4. Излупениот компир се пасира.
  5. Потоа, се додава внатрешноста од пиперките и компировата вода (во која се вареа компирите и пиперките) и се добива смеса која е малку погуста од пире.
  6. Маслото се загрева и се полива целата смеса и се меша.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: