Рецепти
Мармалад од смокви Ана Ѓорова

Слаткиот мармалад од смокви оди совршено во комбинација со парче бело сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(1.2 Килограм)

Праска(4-5 )

Лимон(1 )

Шеќер(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Смоквите измијте ги и излупете ги, а праските измијте ги и исчистете им ги семките.
  2. Сомелете ги заедно на машина за мелење месо за да добиете кашеста смеса.
  3. Потоа смесата ставете ја во тенџере на оган и гответе малку да омекне. Тргнете од оган и оставете настрана да се олади.
  4. Оладената овошна смеса пропасирајте ја или изблендирајте ја за да се добие глатка крема.
  5. Додајте изрендана кора и сок од лимон и убаво промешајте.
  6. Додајте го шеќерот и повторно вратете на оган и мешајте додека не се добие посакуваната густина.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: