Рецепти
Мармалад од смокви Ана Ѓорова

Слаткиот мармалад од смокви оди совршено во комбинација со парче бело сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(1.2 Килограм)

Праска(4-5 )

Лимон(1 )

Шеќер(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Смоквите измијте ги и излупете ги, а праските измијте ги и исчистете им ги семките.
  2. Сомелете ги заедно на машина за мелење месо за да добиете кашеста смеса.
  3. Потоа смесата ставете ја во тенџере на оган и гответе малку да омекне. Тргнете од оган и оставете настрана да се олади.
  4. Оладената овошна смеса пропасирајте ја или изблендирајте ја за да се добие глатка крема.
  5. Додајте изрендана кора и сок од лимон и убаво промешајте.
  6. Додајте го шеќерот и повторно вратете на оган и мешајте додека не се добие посакуваната густина.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: