Рецепти
Мармалад од смокви
Слаткиот мармалад од смокви оди совршено во комбинација со парче бело сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Смоквите измијте ги и излупете ги, а праските измијте ги и исчистете им ги семките.
- Сомелете ги заедно на машина за мелење месо за да добиете кашеста смеса.
- Потоа смесата ставете ја во тенџере на оган и гответе малку да омекне. Тргнете од оган и оставете настрана да се олади.
- Оладената овошна смеса пропасирајте ја или изблендирајте ја за да се добие глатка крема.
- Додајте изрендана кора и сок од лимон и убаво промешајте.
- Додајте го шеќерот и повторно вратете на оган и мешајте додека не се добие посакуваната густина.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во