Рецепти
Меден ролат Ана Ѓорова

Лесен и брз десерт за неочекуваните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Медени срца(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Мед(3 Супени лажици)

Цимет(1/2 Супена лажица)

Масло(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото искршете го на парчиња и растопете го во тенџере на оган заедно со маслото.
  2. Медените срца исечкајте ги на парчиња и ставете ги во сад за матење.
  3. Додајте ги растопеното чоколадо, сечканите ореви, медот и циметот и размесете ја смесата со рака.
  4. Потоа ставете ја на парче алуминиумска фолија намастена со масло и со раце формирајте ролат.
  5. Свиткајте го во фолијата и ставете го во фрижидер да се стегне, па послужете исечени парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: