Рецепти
Медени срца Ана Ристеска

Вкусни медени срциња со мармалад од сливи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(300 Грама)

Газирана вода(350 Милилитри)

Мармалад од сливи(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Цимет(1 Парче)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Масло(6 Супени лажици)

Брашно(400 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме шеќерот, газираната вода, мармаладот, прашокот за печиво, ванилиниот шеќер, циметот, сода бикарбоната, маслото, и на крај го додаваме брашното. Мешаме со лажица додека да добиеме хомогена смеса.
  2. Смесата ја истураме во правоаголна тава која сме ја премачкале со масло и печеме на температура од 200 степени 30 минути.
  3. Откако тортата ќе се испече и излади, одозгора ја премачкуваме со мармаладот, а врз него ја истураме претходно приготвената глазура од чоколадо и оставаме да се олади.
  4. Кога ќе се излади, со калапи во форма на срце од тортата вадиме срциња, ги декорираме по желба и послужуваме.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: