Рецепти
Медитеранска чорба Ана Ристеска

Доведете го медитеранот на Вашата трпеза со оваа лесна медитеранска чорба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Ловоров лист(2 Листови)

Домат(1 )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Рендан пармезан(75 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во лонец ставете ја исчистената риба, кромидот исечен на 4 дела, лук, излупен домат, масло и билките.
  2. Налејте ги со 1,5 литри вода и на посилна температура варете ги околу 50 минути.
  3. Додајте сол и црн пипер и двапати испасирајте ги состојките низ металното сито.
  4. Испасираната чорба ставете ја на оган да поврие уште малку, додајте ги резанките и варете ја уште 15 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: