Рецепти

Медитеранска чорба
Доведете го медитеранот на Вашата трпеза со оваа лесна медитеранска чорба.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морска риба(1 Килограм)
Кромид(2 Главици)
Лук(3 Чешниња)
Ловоров лист(2 Листови)
Домат(1 )
Маслиново масло(3 Супени лажици)
Рендан пармезан(75 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Во лонец ставете ја исчистената риба, кромидот исечен на 4 дела, лук, излупен домат, масло и билките.
- Налејте ги со 1,5 литри вода и на посилна температура варете ги околу 50 минути.
- Додајте сол и црн пипер и двапати испасирајте ги состојките низ металното сито.
- Испасираната чорба ставете ја на оган да поврие уште малку, додајте ги резанките и варете ја уште 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во