Рецепти
Мекици Ана Ѓорова

Домашни мекици за појадок во препознатливата совршена комбинација – јогурт и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Јајце(2 )

Кисела павлака(1/2 Литар)

Млеко(3/4 Литри)

ПОДГОТОВКА

За поготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сите состојки се промешуваат убаво со рака. Се замесува тесто, се додава сол по желба и се остава да отстои.
  2. Потоа смесата добро се изработува и меша со дрвена лажица и се остава повторно да отстои.
  3. Во загреана тава за пржење додајте масло. Рацете накиснете ги со вода, земете од тестото и ставете врз загреаното масло. Оставете мекицата да се пржи неколку минути во врелото масло, а потоа превртете ја од другата страна со лажица. Мекицата е готова кога ќе зарумени. Послужете со чаша јогурт и сирење.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: