Рецепти
Мезе од карфиол и печурки Ана Ѓорова

Похувани карфиол и печурки како одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Свежи шампињони(1 тегла )

Јајце(3 )

Лебни трошки(1 Пакување)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Карфиолот се мие, се сече на цветови и се става да се свари.
  2. Во меѓувреме се матат јајцата и се става тавата со масло на оган.
  3. Прво се похуваат шампињоните – се ставаат во јајцата, па во брашното и се пржат на врело масло.
  4. Сварениот карфиол се цеди на крпа, потоа се повторува постапката – се ставаат цветчињата во јајцата, потоа во брашното и се пржат.
  5. Се сервираат заедно и карфиолот и печурките заедно со маслинки или кисели краставички по желба. Се декорира со исечкан магдонос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: