Рецепти
Мирараши данго Ана Ристеска

По традиционален рецепт овој десерт се подготвува од тесто од оризово брашно кое се обликува во топчиња, па се ставаат во вода која врие и слично како њоките се чека да излезат на површината па да се извадат.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз

Соја сос(2 Супени лажици)

Вода(2 Супени лажици)

Шеќер

Нишесте (пченкарен скроб)(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Оризот се вари добро да омекне целосно. Потоа се гмечи со раце за да стане како тесто.
  2. Од тоа се подготвуваат топчиња и се нанижуваат по три на мали дрвени стапчиња.
  3. Се ставаат во микропечка да се загреат.
  4. За тоа време се подготвува сосот од сојата, водата и шеќер по вкус. Кога ќе зоврие се додава разматен густин и се вари малку да згусне. Се полева над топчињата ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: