Рецепти
Мирараши данго Ана Ристеска

По традиционален рецепт овој десерт се подготвува од тесто од оризово брашно кое се обликува во топчиња, па се ставаат во вода која врие и слично како њоките се чека да излезат на површината па да се извадат.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз

Соја сос(2 Супени лажици)

Вода(2 Супени лажици)

Шеќер

Нишесте (пченкарен скроб)(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Оризот се вари добро да омекне целосно. Потоа се гмечи со раце за да стане како тесто.
  2. Од тоа се подготвуваат топчиња и се нанижуваат по три на мали дрвени стапчиња.
  3. Се ставаат во микропечка да се загреат.
  4. За тоа време се подготвува сосот од сојата, водата и шеќер по вкус. Кога ќе зоврие се додава разматен густин и се вари малку да згусне. Се полева над топчињата ориз.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: