Рецепти
Мирараши данго
По традиционален рецепт овој десерт се подготвува од тесто од оризово брашно кое се обликува во топчиња, па се ставаат во вода која врие и слично како њоките се чека да излезат на површината па да се извадат.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Оризот се вари добро да омекне целосно. Потоа се гмечи со раце за да стане како тесто.
- Од тоа се подготвуваат топчиња и се нанижуваат по три на мали дрвени стапчиња.
- Се ставаат во микропечка да се загреат.
- За тоа време се подготвува сосот од сојата, водата и шеќер по вкус. Кога ќе зоврие се додава разматен густин и се вари малку да згусне. Се полева над топчињата ориз.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во