Рецепти
Макарони со кисела павлака и пармезан
Потпечени макарони на едноставен начин и со малку состојки, но со извонреден вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Макароните сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето.
- Потоа измијте ги, исцедете ги и ставете ги во огноотпорен сад. Измешајте ги убаво со киселата павлака и наросете рендан пармезан. Печете ги 10-тина минути во загреана рерна на 200°C и послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во