Рецепти
Макарони со кисела павлака и пармезан Ана Ѓорова

Потпечени макарони на едноставен начин и со малку состојки, но со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(300 Грама)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Макароните сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето.
  2. Потоа измијте ги, исцедете ги и ставете ги во огноотпорен сад. Измешајте ги убаво со киселата павлака и наросете рендан пармезан. Печете ги 10-тина минути во загреана рерна на 200°C и послужете ги топли.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: