Рецепти
Макарони со кисела павлака и пармезан Ана Ѓорова

Потпечени макарони на едноставен начин и со малку состојки, но со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(300 Грама)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Макароните сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето.
  2. Потоа измијте ги, исцедете ги и ставете ги во огноотпорен сад. Измешајте ги убаво со киселата павлака и наросете рендан пармезан. Печете ги 10-тина минути во загреана рерна на 200°C и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: