Рецепти
Макарони со кисела павлака и пармезан Ана Ѓорова

Потпечени макарони на едноставен начин и со малку состојки, но со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(300 Грама)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Макароните сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето.
  2. Потоа измијте ги, исцедете ги и ставете ги во огноотпорен сад. Измешајте ги убаво со киселата павлака и наросете рендан пармезан. Печете ги 10-тина минути во загреана рерна на 200°C и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: