Рецепти

Модри патлиџани со кашкавал
Послужете го јадењето топло со суво црвено вино и уживајте во вкусот
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Излупените патлиџани ги сечеме на кругови и потоа ги похуваме во смеса од брашно и јајце.
- Похуваните патлиџани ги редиме во тепсија за печење, ги полеваме со доматниот сос или со кечап, наросуваме рендан кашкавал, па редиме парчиња свински врат.
- Врз така наредениот ред патиџани, ставаме и втор ред, па постапката ја постапуваме со доматното пире, капкавалот и со чадениот свински врат.
- По желба ставаме и трет ред и јадењето го завршуваме со кашкавал.
- Тепсијата ја ставаме во загреана рерна на 250°C да се пече 20-25 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во