Рецепти
Модри патлиџани со кашкавал Ана Ѓорова

Послужете го јадењето топло со суво црвено вино и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупените патлиџани ги сечеме на кругови и потоа ги похуваме во смеса од брашно и јајце.
  2. Похуваните патлиџани ги редиме во тепсија за печење, ги полеваме со доматниот сос или со кечап, наросуваме рендан кашкавал, па редиме парчиња свински врат.
  3. Врз така наредениот ред патиџани, ставаме и втор ред, па постапката ја постапуваме со доматното пире, капкавалот и со чадениот свински врат.
  4. По желба ставаме и трет ред и јадењето го завршуваме со кашкавал.
  5. Тепсијата ја ставаме во загреана рерна на 250°C да се пече 20-25 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: