Рецепти
Мус од малини Ана Ѓорова

Овошен летен десерт за помалку од 5 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(240 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Овошјето ставете го во блендер и изблендирајте го во кашеста смеса. Додајте го шеќерот (или мед, стевија, јаворов сируп) и повторно изблендирајте.
  2. Потоа додајте ја белката во блендерот и блендирајте неколку минути додека добиете пенаста смеса. Смесата треба да го зголеми волуменот.
  3. Ако не работите со блендер, употребете обичен миксер за матење на белките со пирето од малини.
  4. Послужете го мусот од малини во стаклени чаши и по желба украсете со шлаг и овошје.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: