Рецепти
Мусака со сардини (посно) Ана Ѓорова

Мусака на необичен начин која мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сардини свежи(600 Грама)

Компир(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Презла(2 Супени лажици)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечкајте го магдоносот заедно со лукот.
  2. Намастете ја тавата и на дното ставете слој исчистени сардини.
  3. Компирите излупете ги и исечете ги на кришки, а кромидот излупете го и исечкајте го на тенки кругови.
  4. Врз сардините наредете слој од компири, потоа од кромид и на крај од исечканиот магдонос. Посолете ги. Продолжете по истиот редослед сè додека не ги потрошите сите состојки.
  5. На крајот прелијте ја мусаката со останатото масло и посипете ја со презла. Печете ја во загреана рерна на 180°C околу 30 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: