Рецепти
Мусака со сардини (посно) Ана Ѓорова

Мусака на необичен начин која мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сардини свежи(600 Грама)

Компир(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Презла(2 Супени лажици)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечкајте го магдоносот заедно со лукот.
  2. Намастете ја тавата и на дното ставете слој исчистени сардини.
  3. Компирите излупете ги и исечете ги на кришки, а кромидот излупете го и исечкајте го на тенки кругови.
  4. Врз сардините наредете слој од компири, потоа од кромид и на крај од исечканиот магдонос. Посолете ги. Продолжете по истиот редослед сè додека не ги потрошите сите состојки.
  5. На крајот прелијте ја мусаката со останатото масло и посипете ја со презла. Печете ја во загреана рерна на 180°C околу 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: