Рецепти
Највкусни крофни Ана Ристеска

Превкусни! На една нема да можете да останете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Млеко(300 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Шеќер(120 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон

Црно чоколадо(100 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Во чинија, се рони квасецот, се додава лажица шеќер и 50 мл млеко, па се остава на топло да нарасне.
  2. Јајцата, млекото, маслото, шеќерот и румот се матат во сад, во хомогена смеса.
  3. Во друг сад, брашното се меша со кората од лимон. Се соединуваат сите состојки во поголем сад и се замесува мазно тесто.
  4. Тестото се покрива во крпа и се осатва на топло да нарасне 1 час. Кога е готово, се расукува до дебелина од 1,5-2 см. Со чаша се вадат крофнички од тестото.
  5. Крофничките се редат во плех обложен со хартија за печење, па плехот се става во рерна на 50 степени за да нараснат. По 15 минути, ја зголемуваме температурата на 180 степени и ги печеме крофните 18-20 минути.
  6. Изладените крофни се украсуваат со смеса од растопените чоколади (на пареа) со малку масло. Ги потопуваме во чоколадната смеса и ги посипуваме со ронки по желба. Кога чоколадото ќе се стегне, готови се за јадење.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: