Рецепти
Непечена песок торта
Брза, вкусна и непечена торта – одлична за топлите денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млеко(1 Литар)
Пудинг од ванила(4 Пакувања)
Шеќер(10 Супени лажици)
Мелени бисквити(350 Грама)
Мелени ореви(350 Грама)
Кокос(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Од 1 литар млеко одвојте 100 мл во кои ќе ги растворите пудинзите, а преостанатото млеко ставете го на рингла на оган.
- Кога млекото ќе се загрее, додајте го претходно измешаното млеко со пудинзите и 10 лажици шеќер. Постојано мешајте за да се добие хомогена смеса. Потоа оставете да се олади.
- Смесата поделете ја на три дела.
- Во првиот дел додајте 300 г мелени ореви и добро измешајте за да се добие хомогена смеса.
- Во вториот дел додајте 200 г кокос, 50 г ореви и 50 г мелени бисквити и добро измешајте.
- Во третиот дел се додаваат 300 г мелени бисквити.
- Во калап за ролат ставете најлонска фолија. Најпрвин ставете го првиот дел (за да биде најгоре кога ќе го превртите калапот.
- Потоа вториот дел и на крај третиот дел.
- Целата торта премачкајте ја со матен шлаг и посипете ја со мелени ореви.
- Ставете ја во фрижидер да се стегне пред послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во