Рецепти
Непечена песок торта Ана Ѓорова

Брза, вкусна и непечена торта – одлична за топлите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Литар)

Пудинг од ванила(4 Пакувања)

Шеќер(10 Супени лажици)

Мелени бисквити(350 Грама)

Мелени ореви(350 Грама)

Кокос(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Од 1 литар млеко одвојте 100 мл во кои ќе ги растворите пудинзите, а преостанатото млеко ставете го на рингла на оган.
  2. Кога млекото ќе се загрее, додајте го претходно измешаното млеко со пудинзите и 10 лажици шеќер. Постојано мешајте за да се добие хомогена смеса. Потоа оставете да се олади.
  3. Смесата поделете ја на три дела.
  4. Во првиот дел додајте 300 г мелени ореви и добро измешајте за да се добие хомогена смеса.
  5. Во вториот дел додајте 200 г кокос, 50 г ореви и 50 г мелени бисквити и добро измешајте.
  6. Во третиот дел се додаваат 300 г мелени бисквити.
  7. Во калап за ролат ставете најлонска фолија. Најпрвин ставете го првиот дел (за да биде најгоре кога ќе го превртите калапот.
  8. Потоа вториот дел и на крај третиот дел.
  9. Целата торта премачкајте ја со матен шлаг и посипете ја со мелени ореви.
  10. Ставете ја во фрижидер да се стегне пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: