Рецепти
Обланди со локум Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за обланди со локум и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Локум(500 Грама)

Ореви(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете тенџере на оган и додајте го шеќерот и вода (колку да го покрие шеќерот), па мешајте убаво додека шеќерот не се згусне и не се направи шербет.
  2. Оревите истолчете ги и додајте ги во шербетот.
  3. Исечкајте го локумот и додајте го исто така во шербетот.
  4. Промешајте ги убаво состојките и тргнете го тенџерето од оган.
  5. Врелата смеса ја ставаме врз првото парче обланда и убаво ја распоредуваме насекаде со голем нож. Врз смесата го ставаме второто парче обланда и убаво го поклопуваме со рацете за да се залепи. Постапката ја повторуваме со останатиот фил и обланди, со тоа што последниот слој е обланда.
  6. Филуваните обланди ги сечеме по желба: може на стапчиња со ширина од 1 сантиметар а должина 10 сантиметри, на коцки или странично на четириаголници.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: