Рецепти
Охридски чомлек
Доколку немате земјен сад можете да го употребите и вашиот експрес лонец
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(800 Грама)
Лук(6 Чешниња)
Кромид(800 Грама)
Црвена пиперка(2 )
Свеж магдонос(2 Китки)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Масло(5 Кафени лажици)
Бело вино(200 Милилитри)
Ловоров лист(2 Листови)
Вегета(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути
- Месото исечете го на ситни коцки и ставете го во земјен сад.
- Додајте ги исчистениот кромид, лук, црвената пиперка, магдонос, сол, бибер, ловоров лист, масло за јадење, бело вино и зачин.
- Сите состојки заедно измешајте ги, поклопете го садот и на 150 степени оставете го да се крчка околу два часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во