Рецепти
Охридски чомлек Ана Ристеска

Доколку немате земјен сад можете да го употребите и вашиот експрес лонец

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(800 Грама)

Лук(6 Чешниња)

Кромид(800 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Свеж магдонос(2 Китки)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(5 Кафени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Ловоров лист(2 Листови)

Вегета(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Месото исечете го на ситни коцки и ставете го во земјен сад.
  2. Додајте ги исчистениот кромид, лук, црвената пиперка, магдонос, сол, бибер, ловоров лист, масло за јадење, бело вино и зачин.
  3. Сите состојки заедно измешајте ги, поклопете го садот и на 150 степени оставете го да се крчка околу два часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: