Рецепти
Охридски чомлек Ана Ристеска

Доколку немате земјен сад можете да го употребите и вашиот експрес лонец

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(800 Грама)

Лук(6 Чешниња)

Кромид(800 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Свеж магдонос(2 Китки)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(5 Кафени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Ловоров лист(2 Листови)

Вегета(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Месото исечете го на ситни коцки и ставете го во земјен сад.
  2. Додајте ги исчистениот кромид, лук, црвената пиперка, магдонос, сол, бибер, ловоров лист, масло за јадење, бело вино и зачин.
  3. Сите состојки заедно измешајте ги, поклопете го садот и на 150 степени оставете го да се крчка околу два часа.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: