Рецепти
Охридски чомлек Ана Ристеска

Доколку немате земјен сад можете да го употребите и вашиот експрес лонец

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(800 Грама)

Лук(6 Чешниња)

Кромид(800 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Свеж магдонос(2 Китки)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(5 Кафени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Ловоров лист(2 Листови)

Вегета(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Месото исечете го на ситни коцки и ставете го во земјен сад.
  2. Додајте ги исчистениот кромид, лук, црвената пиперка, магдонос, сол, бибер, ловоров лист, масло за јадење, бело вино и зачин.
  3. Сите состојки заедно измешајте ги, поклопете го садот и на 150 степени оставете го да се крчка околу два часа.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: